Kraniosakral Terapi

Kraniosakralbehandling (KS) är en mjuk manuell behandlingsform förankrad i kroppens anatomi och fysiologi. KS kommer från det latinska ordet kranium (skalle) och sakrum (korsben). Metoden utvecklades av den amerikanska osteopaten William G Sutherland på 1920-talet och är en väl beprövad metod.

Kraniosakral behandling är en metod där man arbetar med mjuka rörelser och ett lätt tryck, med minsta möjliga motstånd. Du behandlar skallens och ansiktets ben i förhållande till ryggradens kotor ända ner till bäckenet och korsbenet.

Du kan behandla det mesta med kraniosakral terapi eftersom behandlingen påverkar både centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika strukturer i hjärnan, men även korsbenets rörelse i förhållande till höfterna.

Behandlingen påverkar hela nervsystemet. Blockeringar löses upp och kroppen hittar tillbaka till sitt rätta läge, den gör en s.k. självkorrigering. Det sker en inre läkning ända in på cellnivå. Behandlingen passar därför bra vid högt stresspåslag och utmattning.

Behandlingen är mycket mjuk och du jobbar med minsta möjliga motstånd. Du förhindrar att det bildas nya motstånd i kroppen. Du kan komma åt både fysiska, mentala och emotionella problem.

Behandlingen är mycket mjuk och du jobbar med minsta möjliga motstånd. Du förhindrar att det bildas nya motstånd i kroppen.

Koppla ihop – Balansera

Få kroppen att hitta tillbaka till sitt ursprungsoriginal, få ihop kropp, tanke och känsla till en helhet.